Проследяване на куриерски пратки - Dynamics 365 Business Central

Microsoft Partner of the Year 2023 for Bulgaria. Learn more

Package Tracking in Microsoft Dynamics 365 Business Central

by FTS Bulgaria, September 16, 2020

През октомври 2020г. очакваме новата версия на Microsoft Dynamics 365 Business Central 2020 wave 2. Интересна нова функционалност в нея е възможността за проследяване на пратки вече не само през Posted Sales Shipments, но и в други документи за продажба, като “Posted Sales Invoice”, “Posted Sales Credit Memo” и “Posted Return Receipt”.

Това е добър повод да си припомним тази на пръв поглед малка, но в някои случаи особено полезна функция. Dynamics 365 Business Central позволява да регистрирате куриерските компании, с които работите, заедно с допълнителна информация за тях – видове услуги, време за доставка, работни дни в месеца, Интернет адрес за проверка на пратката. Достатъчно е вашият куриер да предоставя услуга за проследяване на пратките на своята уеб страница и Вие вече имате възможност с един клик да я достъпите. Това става през страницата на документите за продажба, като например “Posted Sales Shipment” (“Oсчетоводена поръчка за експедиция”). Първата стъпка, разбира се, е да се въведе проследяващият номер на пратката (бутон “Update Document – Package Tracking No.”). Следващият момент е да изберем проследяването чрез бутонa “Track Package”, който ни отвежда на уеб страницата на компанията за куриерски услуги, където можем да видим статуса на нашата пратка.

Track Package

Dynamics 365 Business Central предоставя и други възможности, свързани с куриерските компании. Настройката на предпочитания куриер се извършва още в картата на клиента, от където се прехвърля и в документа за продажба. Там можем да определим вида на куриерската услуга (обикновена, бърза, експресна и т.н.), която от своя страна е свързана с времето за доставка. Ако посочим куриера и неговата услугата на реда на поръчката за продажба, времето за доставка на този артикул ще бъде включено в изчислението на крайната дата за получаване от клиента. Работният календар, който сме въвели за куриера, допълнително ни улеснява при определяне на точната дата на доставка.

Next

FTS Bulgaria

Submit a Comment